тинктура

Билки и тинктури за добро здраве от БиотопикБГ

Многото билки на пазара, които обикновено се приемат под формата на чай наистина имат доста положително въздействие върху тялото. Билките, които могат да се ползват за вътрешна употреба се бързо ефективни и главната им роля е за подобряване на имунитета на организма, подпомагане на работата на чревния трак, както и други важни системи на организма като сърдечно-съдовата, опорно двигателната и други.Билките днес се ползват като алтернативен, природен вариант за справяне с редица болести, чието медикаментозно лечение е спорно и би причинило други проблеми на организма. Освен приеманите под формата на запарка и чай в билковите аптеки се предлагат и тинктури, екстракти и концентрати. За много хора най-кратко казано това са мехлеми и екстракти, които са концентрирани и могат да се използват за външна употреба.нводен екстракт

Тинктурите както вече споменахме са на билкова основа и  в концентриран вариант, но тук има помощни вещества, които могат да бъдат спирт или глицерин. В зависимост от приложението на билките се ползват варианта, който да предостави максимално облекчение на болката. Често тинктурите се предлагат и просто като концентрат, който също може да се приема орално, но в доза няколко капки, които са разтворени във вода или друга напитка. Според много билкари тинктурите са за предпочитане, тъй като при тях се наблюдава по-бърз ефект. Препоръчително е билки тинктури и екстракти да се купуват от специализирани магазини, което от своя страна наистина гарантира тяхното качество.

За добро здраве, за тонус, енергия и справяне с болката се доверете на онлайн магазин БиотопикБГ. Тук ще намерите решение, което да подобри здравословното ви състояние единствено със силата на природни съставки. Билките от край време се ползват като средство, което подпомага естествените процеси в организма и наистина все повече хора ползват настройки, екстракти, чайове и тинктури и всякакви форми на билкарството, с което да се чувстват здрави и енергични.