мека мебел

Как да изберем идеалния като размер диван

Много от вас вероятно си мислят, че е лесно да изберат нов диван. След като знаят какви са пропорциите на хола или дневната те просто си представят как и по какъв начин ще позиционират новата си мека мебел за да могат да оформят приятен кът за почивка. Сред главните показатели, по които се избира всяка една домашна мебел наистина основна роля имат размерите и именно поради това днес ще представим кратко ръководство за това как най-лесно, бързо и пропорционално да изберете за новия си диван размери.

В никакъв случай твърде малък

Много хора обичат пространството и залага на минималистичния интериорен дизайн. Това вид скандинавски тип на обзавеждане е добре познат с мини канапета двойка, максимум тройка. Тези дивани обаче в една просторна дневна буквално се губят и определено не се препоръчват от мебелните експерти. Идеалния размер диван за хол или дневна е с пропорционалност ¼ от общата площ. Така ще успеете не просто да изпълните помещението, но и няма да го затормозявате с твърде много обсебеност.Холен ъгъл

Освен този ценен съвет за избор на размер на новия ви диван има и други важни приоритети, които наистина могат да се окажат решаващи за красивия ви хол:

  • Вземете предвид броя и вида на останалите мебели като секция, масичка, фотьойли;
  • Дръжте отстояние поне 40-50 сантиметра от различните мебели, което ще гарантира пропорционалност между елементите и хармонията между тях;
  • Дивана трябва да отговаря на нуждите на домакинството, а не да се превръща просто в декоративен артикул.

Не и твърде голям

Големия размер на диваните е приоритет, защото дава повече възможности за сядане и сън. Но голям диван, който да заема целия хол в никакъв случай не бива да е опция. Размера задължително трябва да отговаря на всички правила за пропорционалност и именно поради това акцентираме върхи избора на подходящ като габарити нов диван.