Диван

Основни критерии за избор на мека мебел

Ако запитате десетина потенциални купувачи на мека мебел кое е първото правило, по което биха избрали нов продукт то със сигурност ще получите и десет различни отговора. Предвид различията между хората е очевидно, че има редица причини съобразно които всеки клиент си има лични принципи, които прилага за да избере варианта за мебелировка, която е най-близка за неговите нужди и потребности. Но въпреки всички разнородни анализи и изисквания има и такива, които са напълно обясними и всеки от на прилага, независимо от вода дали купува диван, табуретка, фотьойл или гарнитура. С нас ги споделят от https://www.mebeliarena.bg/ на база опита, който имат в търговията с разнообразни модели мека мебел.

Определяне на размерите

За да се позиционира в конкретно пространство дадена мебелировка това, от което е важно да стартираме са именно определянето на размерите. Практиката е видовете мека мебел да бъдат едни от по-габаритните като пропорции модели, а това от своя страна ни показва, че наистина трябва да се вземат под внимание редица особености спрямо тяхното позициониране. С каква площ разполагате за нов диван или холна гарнитура? Ето, че има помощни въпроси, които можете да приложите с цел да си осигурите най-добрата алтернатива.

С внимание към формата

Освен, че е приоритетно размера да бъде наистина лесно приспособим то друга важна закономерност в случая има и формата на меката мебел. Богатото многообразие от идеи и решения наистина са едни от привличащите вниманието на клиентите детайли. Сред най-популярните форми се нареждат:

  • Овални – при табуретки и фотьойли;
  • Ъглови – за дивани и гарнитури;
  • Прави стандартни за канапета и други.

Формата също не бива да бъде подценявана, тъй като за да се разкрие потенциала на дадено обзавеждане то следва да се приспособи по най-идеалния начин спрямо интериора и особеностите му.

Вложени материали

Диван двойкаЗа да е стабилна и здрава всяка мебел се изработва по определени стандарти. За диваните и холните гарнитури има минимални изисквания за дебелина на пълнеж както и плътност на основата. Именно съобразно конкретните данни може да се гарантира на клиента съответното качество, устойчивост на натоварване и дълъг живот.

Колкото по-надеждни и сертифицирани като устойчиви са материалите то обяснимо е, че клиентите ще ги предпочетат и инвестират в крайни изделия, които са с оптимално високи технически особености. Внимание заслужават:

  • Мебели с основа от масив;
  • Тапицерия от естествена кожа;
  • Дамаска с издръжливост към влага;
  • Мемори пяна с висока плътност и други.

Когато производителя е осигурил максимума то меката мебел, която купуваме от магазина има защо да се разглежда като качествена и издръжлива.