Защо да инвестираме в качествена и функционална брана?

Опитните земеделци много добре знаят, че преди да бъде засадена реколтата, почвата трябва да се обработи по начин, който ще гарантира висок добив. Добрата почво обработка ще бъде правилно организирана, ако се снабдите с необходимата техника. За да постъпват към растенията достатъчно хранителни вещества, почвата да бъде рохка и почистена, трябва да се отървете от плевелите. Така ще се намали вероятността да ви нападнат вредители и болести. В зависимост от терена и вида на земята фермерите използват различни машини за почво обработка. Днес ви предлагаме да разгледате mass.bg/брани. Всички модели от тази марка притежават пружини за защита на дисковете от претоварване.

Защо земеделците предпочитат за обработка на почвата дисковата брана?

Днес има широк спектър от възможности, но въпреки това фермерите избират да се доверят на добре познатата дискова брана. Този избор не е случаен, защото браната може да изпълнява много разнообразни функции. Някои от основните са свързани с това, че разрохква горния почвен слой и го размесва с растителните остатъци, които преди това са наситнени.

Ако инвестирате в подходяща дискова брана, може да обработвате земя, за която редовно се полагат грижи, но и такава, която не е била обгрижвана от години. Това е важна инвестиция, която със сигурност ще окаже положително въздействие върху реколтата, която ще съберете. Ето защо ви препоръчваме да се доверите на качествен модел от известна марка и да го изберете спрямо конкретни критерии.

Как лесно да открием правилната дискова брана?

Ще ви дадем няколко съвета за това, как да изберете подходяща машина за обработка на почвата. Преди да изберете кой от вариантите да купите обърнете внимание на това:брана

  • какво е разстоянието между дисковете – те са много важни за това колко дълбоко ще проникнат в земята и какъв ще бъде експлоатационния им период. Колкото диаметърът е по-голям, толкова по-надълбоко може да работи дисковата брана. Важно е почвата да се обработва по цялата дължина на машината еднакво, защото това е важно за влагата, която ще попадне вътре;
  • каква е работната ширина – трябва да се съобразите с големината на площта, която ще обработвате. Не всички фермери се нуждаят от максимално широка. Бъдете внимателни, защото неправилно избраната техника няма да ви свърши желаната работа;
  • обърнете внимание на колелата – сдвоените колела са много предпочитани, защото правят машината по-стабилна и намалят натиска върху почвата.

Търсете техника от реномиран производител като Mass.bg, защото така си гарантирате високо качество и безпроблемна работа на машината. Ще увеличите реколтата си и ще създадете условия за по-добър добив. Днес може да поръчате и по интернет нещо толкова важно за вас като производители и собственици на земеделска земя.