душ

Какво представлява душа за баня

За банята се нуждаем от два типа смесители – за душовото пространство и за умивалника. Независимо, че тези аксесоари се делят на обикновени и дизайнерски то това, което е важно да отбележим за тях е това, че без тях не си представяме удобното и практично използване на санитарната зона. Покупката на обикновен душ за баня или пък смесител за мивка не бива да се разглежда като компромис. Това са продукти, които напълно отговарят на нашите нужди и действително носят със себе си приятното и уютно оборудвано пространство, с което да повишим качество на живот у дома.

Как да изберем душ

Душовете са ни необходими за да обливаме тялото си с вода при къпане. Душа се състои от три елемента:

  • Смесител;Душ система
  • Шлаух;
  • Слушалка.

Дори най-обикновения модел душ разполага с такива елементи, а сега ще разгледаме ролята на всяка една съставна част на душа, тъй като е важно да сме добре оборудвани докато се къпем и наслаждаваме на свежестта на водата и шампоана, които полазваме.

Смесителя е връзката ни с водата. Неговата задача е да ни осигури смесване на водата с цел да се постигне такава температура, която да ни бъде приятна за къпане. Освен това когато се избира смесител за душ е важно да се акцентира на това как ще се смесва водата – с една ръкохватка, два въртящи се крана или със сензорно задаване и програмиране на температурата. Практиката показва, че най-предпочитани са смесителите с една ръкохватка.

Шлауха е онази гъвкава метална дълга връзка, която свързва слушалката със смесителя. Тук няма нищо особено, тъй като обикновено приличащия на маркуч шлаух е изработен от материал, който е издръжлив на висока температура и корозия.

Слушалките, с които водата попада върху тялото ви могат да бъдат доста разнообразни. От обикновена стандартна кръгла форма до такива, които са по-дизайнерски и красиво изглеждащи.