опреснителни часове

Защо и кога имаме нужда от опреснителни часове по кормуване?

Факта, че имате шофьорска книжка въобще не е причина да бъдете добър и опитен шофьор. Оказва се, че много хора придобиват права, но никога не се престрашават да застанат зад волана сами. Една психологическа бариера следва да бъде преодоляна и именно поради това инструкторите съветват винаги, след като сте взели книжка да не се отпускате и да чакате да се настроите за шофиране. Практиката показва, че когато не сте достатъчно самоуверени никога не се престрашавате сами да започнете да шофирате. Причините за това може би се крият в самото обучение, настройването ви като бъдещ шофьор или пък това, че винаги има кой да ви вози и не изпитвате нужда от това да шофирате сами колата си. Но тогава защо въобще сте изкарали този курс? Просто така за да имате някакво свидетелство, което не се знае дали изобщо ще ви потрябва. А вероятно не сте имали възможността да си закупите кола, която да карате? Никак не са малко причините поради, които всъщност не сте имали шанса да карате кола и с течение на времето се оказва, че сте позабравили някои неща. Това не бива да ви тревожи, тъй като днес много голям процент от автошколите и инструкторите предлагат опреснителни часове по кормуване в цялата страна. Така, че без значение дали се намирате в София, Пловдив, Варна или Бургас то няма абсолютно никакъв проблем да вземете толкова допълнителни часа колкото са ви необходими.опреснителни курсове

Опреснителния курс е много полезен ако преди десет години сте придобили право да управлявате моторно превозно средство, но поради редица причини не сте го ползвали в реална среда. Това, ме имате книжка от толкова дълго време, но нямате стаж е причина да се замислите дали да не потърсите помощ от инструктор за опреснителни часове по кормуване Бургас. Първото, което трябва да направите  е да потърсите човека, който може да предложи такава услуга. Инструкторите процедират по следния начин. На първо място провеждат един учебен час, в който преценят какви са възможностите на самия водач. Ако няма абсолютно никакви реакции и не си спомня почти нищо от практическия модул то ще са нужни повечко часове, в които шофьора да успее да влезе в час и да придобие самоувереност. Действително има и такива шофьори, които с два или три часа наистина успяват бързо да си припомнят основните маневри, действия и реакции. Но в крайна сметка е въпрос на преценка на инструктора да предложи определен брой допълнителни опреснителни часове, които да помогнат за адекватното и безопасно кормуване на шофьорите. Страха е основен фактор и първо инструктора влиза в ролята на психолог, който да трансформира вашата неувереност и паника в логично и концентрирано поведение. Ако инструктора, който е провел първоначалното обучение е бил груб, не е дал всичко от себе си и не е научил своя курсист на основните шофьорски тънкости, то е логично водача да е несигурен и без самочувствие. Затова опреснителни часове по кормуване е желателно да се провеждат от опитен и уравновесен инструктор, който наистина да може да предложи едно нормално и ефикасно обучение. именно поради това се прави един предварителен разговор, в който инструктора придобива представа за това какви са реалните възможности на водача  и къде трябва да се наблегне при допълнителните часове по кормуване. Възможно е например да имате проблем с паркирането на заден ход, извършването на маневри, които са свързани с влизането и излизането от гараж, тръгване на път с голям наклон и други. Важно е заедно с инструктора да успеете да изчистите всички детайли и по този начин да върнете самочувствието си като шофьор.

Реално теоретичния материал се научава, но практиката изисква наистина да карате за да изградите съответните навици на шофьор, реакции и концентрация. Трябва да осъзнаете, че когато сте зад волана наистина е важно да спазвате правилата, да карате внимателно и да следите останалите участници в движението, което са в непосредствена близост до вас. Така се избягват редица инциденти и действително водачите могат с бързата си реакция да избегнат удар. Затова ако сте несигурни и имате притеснения относно способностите ви като водач, то е по-добре да потърсите инструктор за опреснителни курсове, който да ви вдъхне увереност, да предаде своя опит и умения за да сте спокойни и концентрирани на пътя.

А в Бургас всяка автошкола предлага опреснителни часове. Цената за един час варира между 10 и 12 лева като това зависи от опита на инструктора и възможностите на водача, който се нуждае от допълнителни часове по кормуване. Не е проява на слабост да се търси такава помощ. Всъщност това е висока отговорност от страна на самия водач, че е осъзнал нуждата от опреснителни часове, които да му вдъхнат повече увереност. Наистина няма нужда да записвате нов курс, а с няколко часа кормуване можете да си припомните основните правила и действия, които да дадат шанс отново да застанете зад волана и да потеглите смело напред.допълнително кормуване

Не са ви нужни никакви документи за да запишете няколко часа(колкото са нужни) по кормуване. Трябва само да притежавате валидна шофьорска книжка и да имате минимум основно образование. Това не е курс, след който ще бъдете изпитвани. Това е време, в което ще можете да се уверите във вашите шофьорски умения и качества. Предимството на тази допълнителна форма на обучение е в това, че не се съобразявате с графици, а по индивидуален план, който е съчетан с възможностите на инструктора провеждате в удобно време за двете страни тези опреснителни часове. Всички въпроси, които ви вълнуват във връзка с шофирането, можете да зададете на инструктора по време на обучението. Де факто това е начин сами да прецените кога сте готови да приложите на практика своите знания. Опитния инструктор ще ви въведе бързо в материята, ще акцентира на важните моменти и ще ви покаже как най-бързо да заучите определени маневри, как да бъдете по- концентрирани и отговорни. Заповядайте и изберете инструктор в Бургас, който спокойно и професионално да ви посочи пътя към безопасното шофиране.