столове трапезни

Трапезен стол – атрибут, който се избира по строги правила

Столовете са от онези мебели, които заемат специално място в нашия живот. Те са  офиса, у дома, в ресторанта, в кафенето, в кабинета на личния ни лекар или стоматолог. Спецификата на столовете и тяхното предназначение ги разделя на разнообразни модели, което пък е повод винаги при нужда от нов модел за специално кътче да се насочим към конкретната модификация. Едни от най-многобройните и най-често ползвани столове са тези за трапезария. Тях откриваме както в дома, така в заведения за хранене, хотели и всякакви други обществени места, където човек може да поседне и да похапне.

Как се избира трапезен стол

Акцента при този тип мебели е в това къде ще бъдат ползвани. Независимо, че са в една категория „трапезни“ тук вариантите, които ще откриете в каталога на Арена https://www.mebeliarena.bg/столове/трапезни-столове-за-кухня се оказват доста различни като дизайн, структура, визия и вложени материали. Логично е домашните трапезни столове да са една идея по-елегантни, а пък тези за Трапезен стол ресторант по-издръжливи на натоварване. С оглед на това къде ще бъдат използвани трапезните столове е важно да направите правилна преценка на тяхната товароносимост, устойчивост и здравина на материалите, от които са изработени.

Наред с тези разлики обаче има и прилики между столовете за домашната ни трапезария и тези, които ще се ползват от много хора:

  • Да е максимално удобен;
  • Да предоставят стабилност и устойчивост на тялото при сядане;
  • Да е красив и елегантен;
  • Да е подбран в стил, адаптиращ се към интериора на помещението;
  • Да е поносим като цена.

Арена разполага с невероятно богата колекция от трапезни столове, които можете спокойно да използвате в обновения интериор на ресторанта си както и в домашната трапезария. Въпрос на персонална и лична преценка е да си изберете дизайн, който визуално да ви допадне. А що се отнася до комфорта, удобството и здравината то със сигурност в магазина на Арена ще намерите точно онова, което максимално да ви удовлетвори.