съвременна трапезна маса

Видове маси за кухня според формата и размера на плота

Може би първото, което формулираме като критерии, които са решаващи при покупката на маса за кухня са размера и формата ѝ. Определящи са, тъй като с тяхна помощ създаваме една хармонична и изтънчена среда, в която да се насладим на различните вкусове, които са сервирани и готови да бъдат изконсумирани от хората, които са настанени около трапезата. Наблюдават се няколко основни вида, с които ще ви запознаем в следващите редове.

Многообразието от маси за кухня

То  фокусирано върху два критерия:

  • РазмерТрапезна маса

Габаритите на една трапезна зона могат да бъдат строго специфични. От това зависи какъв би бил размера на масата, към която ще се ориентирате. Специалистите съветват да прецените каква площ можете да си позволите за маса, колко човека ще я ползват обичайно и дали е удачен модел с разтегателна функция. Това до голяма степен ще ви насочи към такъв размер маса, която напълно да отговори на вашите нужди. А размера тук определено не е без значение, така че бъдете особено внимателни при неговия избор. Ако финансите ви позволяват предвидете такава с разтегателен механизъм, което е приоритет за домакинства, които често канят гости;

  • Форма

Тенденциите тук се определят на четири основни – овал, кръг, квадрат и правоъгълник. В зависимост от концепцията на интериора можете да заложите на такава, която е напълно съпоставима на вашите виждания за стил и адаптация. Формата има защо да бъде внимателно подбрана. От нея зависи до каква степен ще успеете да постигнете онзи впечатляващ акцент, който търсите. Резултатност, съчетана с изисканост и комфорт – така изглежда правилно избраната форма на масата ви за кухня.

С кухненските маси на Арена и предложенията в каталога имате на разположение нещо повече от мебел за хранене. Това е обзавеждане, което ще ви донесе настроение, емоция и низ от приятни моменти.